29 July 2012

kembali menyegarkan

assalamualaikum...

kali ni pasti ku akan menyegarkan kembali blog ku yang telah usang ini..lama dah tak update blog ku ini..selalunya tengok entry orang je...nak post sendiiri rasa macam malas pulak...dulu time study..mesti gatal je tangan nie nak men internet, berchatting, berfacebook, kira-kira banyak ber lah..tapi bila dah habis study rasa boring pulak hari-hari buat benda yang sama..nak kerja macam tak bersedia lagi...teringin sangat nak study dulu..sebab takkan bila dah tua-tua baru nak study kan..

tentang kerja,..
nanti-nanti ku fikirkan balik...sebab.....aku nak cuti dulu..nak rehat puas-puas....lagipun sekarang kan bulan ramadhan....

bulan ramadhan,..
terlupa lak aku nak ucapkan selamat berpuasa..jangan tinggal-tinggal puasa yer..sekarang ni budak-budak dah tak ambil kisah dah tentang berpuasa..berpuasa macam benda mudah je..time ku dulu malu-malu je bila tak puasa..boleh kira berapa hari yang tak puasa...risau sangat..berlumba-lumba nak puasa,...malu dengan kawan-kawan...makan pun sembunyi-sembunyi...sekarang dah berubah...budak-budak sekarang dah boleh kira hari yang puasa...bermakna hari yang puasa tu sedikit dari yang yang tak puasa...hmmm..macam-macam lah..kadang-kadang  faktor kawan-kawan pun ada jugak..nampak kawan tak puasa je ..mesti terikut-ikut jugak..hm...xtau la...




No comments: