03 June 2011

aku tak reti membuatkan aku kena "translate kan"!

petang-petang yang tak buat apa nie..baik aku mencari info-info untuk dikarang dalam buku laporan aku neyh..nak karang nie bukan senang..nak kena masuk google translate dulu..baru boleh nak karang pon..haha..dah la dalam english...nak bm kan balik pon kena taip satu-satu..laman web nie tak boleh nak copy paste la yang penuh tu..susah-susah..tapi bagus jugak..tak lah aku copy ja terus..nie ada jugak daya usaha taip satu-satu..hehe..



aduh naik kebas habeh tangan-tangan aku neyh..dok taip ja dari tadi..tu la kan akibat dari buat last minit...apa pon tak dapat...lenguh, kebas ja ada...kalau wat dari awal-awal tak lah aku nak kalut macam nie...kan...kan..kan..teruk betul..

tapi pa-pa pon aku harap aku dapat siap sebelum bulan 7 nie..kalau tak naya aku dibuatnya..tak pala...aku nak pi sambung buat balik..nanti aku mai lagi na..huhu..

ok daaa

11 comments :

Freaky said...

google translate tak tepat 100% .. kene cek leklok

Cek's Zaitun Othman said...

itulah..kadang-kadang ayat tunggang terbalik..pastu nak kena tambah ayat sendri..tapi kdg2 gak masuk http://www.citcat.com/...kat ctu pon boleh jugak...kira bnding dulu la..

fawzeah zea said...

pernah malu d sbbkn guna goole translte,,ayt tunggang trbalik =_="

Cek's Zaitun Othman said...

hehehe...tula....np?

meaw said...

elok2 guna pocik gugel translate tu,grammar tak betoi sgt,kekeke..... buat tau,jgn memalas ^__^

Cek's Zaitun Othman said...

haha...btul2....kena tukao blik ayat tu..

Adam Narzuan said...

pakai google translate tu sebagai panduan jer.. pas2 kena check balik.. Sebab pakcik google ni dia cakap pelat sket..

Awek Merajuk?? Tak reti-reti ke nak pujuk??

Cek's Zaitun Othman said...

hehehe....pelat mna tu?

Lieyda said...

google translate tak elok la dear.

Cek's Zaitun Othman said...

hurm tula...cek google translate..pastu kena perubah ayt pulak

Nini Hartini said...

terima kasih la kt pak cik google translate kan. hehe..memudahkan kerja walaupun grammer terabut.membantu lh juga kan.

Heart In A Cage
.