15 April 2011

Ben Ashaari ajak jadi budak sat

aku nak berkongsi cita kartun aku

SEGMEN : Ben Ashaari ajak jadi budak sat ! !






  • APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA..Letak gambar dan terangkan ..








  • karektor kartun yang aku suka ialah ATASINCHI..tak pasti nama tu betul ke x..hihi..Atasinchi ni mungkin keluarga kot..sebab apa pon cita dia..mesti ada ahli keluarga dia..ada mak dia yang suka bising hari-hari..ada anak lelaki yang terlalu pembersih..anak perempuan yang buat-buat pandai..dan suami atau ayah yang tak tahu malu..mksd aku xkisah dpn anak dia ke tak..haha..

    cita ni banyak pengajaran yang aku dan family aku dapat..contohnya macam mak atasinchi nie sllu beli brg mhal2 dan xguna brg tu sbb syg..bla dah abeh tarikh..menyesal..lepas tu buang ja brg tu..pgjaran kt sini ialah..len kli klu beli brg mhal2 tu bek pastikan tarikh luput tu xtamat tempoh lagi..hahaha..walaupon kita syg..pastikan lah bnda tu baik untuk dgnakan slpas itu..


  • Dan APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa .. Letak gambar ..








  • dia handsome dah cumaaaaa rambut tu yang aku tak bekenan..


    kartun yang aku xminat ialah Dragon Ball..aku xska dia sbb rambut dia tu..macam aku..bila bangun dari tdo ja mesti jadi macam tu..sampaikan kak aku gelarkan aku neyh bini kepada dragon ball tu..hurm..


  • Satu lagi.. Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI ... Bagi gambar dan terangkan ..




  • kalau aku jadi superheroin lak..aku mungkin nk jdi superheroin yang baik dan cantik..menyelamatkan bumi dari raksaksa jahat..haha..eksyen kamen..xpon menolong kawan-kawan didalam kesusahan..

    aku tak nak jadi orang lain..aku nak jadi aku kecuali yang di atas nie..

    ok..yang ni ja idea yang aku dapat curahkan..


    4 comments :

    cek's said...

    eh..btul ke x ntah tu gmbar dragon ball..xpsti..sbb xska tgok..hihi

    Fuuyooh said...

    salam kenal.. dtg dari blog abg ben.. har har har

    Wafiy Suzly said...

    datang dari blog ben ashaari, jemput singgah blog saya ye.. huhu, kartun memang susah nak dilupakan kan? harap boleh keep in touch in blog.

    http://wafiysuzly.blogspot.com

    cek's said...

    hurm..btul tu...