20 April 2011

hujan kalau abah pi beli

~assalamualaikum~



entry lagi..aku nie la..benti benti sat la..esok pulak wat..esok tak da idea lak.hurm...kalu korang nak taw hari nie..aku ngn mak aku dok tunggu abah aku p beli KFC..haha lawak-lawak..selalu aku yang kena ni abah aku lak yang kena..abah aku kena sebab dia tak pernah p beli KFC, tapi kalau pi beli mesti hujan lebat kat perlis nie..hahha.dan abah gak ada cakap satgi hujan kesian orang yang baru dok menabuq(padi) tu...xpasai2 bnjir lak..kesian depa.kalau aku lak selalu kena bila xwat keja umh..abah aku cakap kalau eton wat keja umah msti hujan seminggu..haha..

benda tak penah-penah jadi...tapi laen lak yang jadi..hihi..tadi nie aku dok terangkan la kat abah aku macam mana nak beli kt KFC..boleh lak abah aku tanya kalau nak cakap nak beli aiq teh ais camna lak..aduh..punggah..!aku na jawab camna neyh..abah aku nie kalau benda-benda macam nie kurang sikit..tapi kalau dah beli..abh aku yang tak cukup..hihi..macam-macam..semua pakat tolak tak nak pi beli..last-last ketiga-tiga pi beli sendiri..haha...baru puas..sapa nak makan sendiri beli la..hahaha..abah-abah..xpa..len kli aku cta tntg mak aku lak..


huh....nyummy-nyummy...


~tadaaaaaa~

23 comments :

mcm ni lah said...

baru jer balik dari kehepsi,.. kat sebelah umah jer,.. selalu order nasi ayam tapi mesti wajib order cheesy wedges,.

Jay said...

fuiyo....snack plate tu..awat hang x amek dinner plate lagi mentop!!!!!heehehhe....:)

cek's said...

ha..sma la cuma semalam..takot mam xabesh..tu yang tak nak beli banyak-banyak..makan selagi mampu ja..

cek's said...

xmau ah dinner..tap pelik jugak kan npa dinner ada 3 ..tapi snack ada 2..spttnya dinner la 2..snack 3..kan mlm2..wt pa mam manyak-manyak..!

Jay said...

yup...den pon dah kenyang makan snack plate..hehehe

cek's said...

hehe..snck plate untu mlm..dinner plate untuk siang..haha

Jay said...

kalau den..malam dinner siang lunch..wakakaka

cek's said...

eh..mangla..klu mam yang dinner plate nya..mesti cepat besaq..sbb bnyak..

Jay said...

tapi den makan dinner x bosa pun???hehehe

cek's said...

dah memang besa....hihihi....gurau2..jgn nak marh lak..

Jay said...

camno ekau tau den bosa??penin kepalo den oleh ekau ni...hahahaha

cek's said...

mestilah taw..haha...tengok ayat je dah taw..hahahahahhaha..btul tak???

cek's said...

ha satu lagi..mestilah besao..gpon td kan da ckp mam dinner plate mlm2..klu hari-hari mesti besao..hahahaha

Jay said...

xbetul....den slim k..hahaha....ekau tahu ko den org mano???

Jay said...

umang aih..hari hari makan kfc...confirm sakit jantunglah den..huhu

cek's said...

hahha..nipu sgt aih..asa2..jap nak p merantau tempat mu..xskit eh..td ckp mam xpa..hihi

cek's said...

ha..taw dah..kat situ da owg tuleh kota kinabalu sabah...xtaw la btul ka tak org tu ckp..

Jay said...

hahah..mmg asal k.k pon....mmg sli lah...cuba teka berat den brapa???

cek's said...

haha..tp mesti dok kl kn..hurm......umo eh....hehe..duo puloh tiga tahunnn..xpon duo puluh enam...xpon duo puloh duo,...tol x??

Jay said...

mana ada den duduk k.l.den duduk sabah ler.he

cek's said...

lah..btul la..kluar dari laut..(keluar laut)x KL??jauh dri cni neyh..:P..kalah..

nurkaloi said...

heheh ayah kaloi pun kurang suke mende2 fast food ni
tpi lau KFC laju ajer hahah

cek's said...

haha..sama....la..suka mkn..tp tak nak ngku kn..hoho